rencontre dans l aube petites annonces canada site de rencontre region centre gratuit site de rencontre grand ouest twoo site de rencontre gratuit
Menu Close

Realizacija projekta „Jačanje osobnih kompetencija branitelja, socijalna integracija te pružanje izvaninstitucionalnih usluga“ prije i tijekom razdoblja karantene zbog pandemije Covid 19 virusom.

U cilju bolje integracije u društvo te poboljšanja i očuvanja zdravlja naših članova u suradnji sa partnerom iz Zajednice udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata koja djeluje na području Zagreba osmislili smo program s kojim smo se javili na natječaj za dobivanje bespovratnih sredstava iz Europskog socijalnog fonda. U tome smo i uspjeli kao jedna među prvima na listi odobrenih sredstava.

 Ukupna vrijednost projekta je 1.948.734,62 od kojeg Europska unija sufinancira 1.656.424,43. Trajanje projekta 05.02.2020. – 05.02.2022.

 U Ožujku mjesecu počela su predavanja sa članovima naše Udruge Albanaca branitelja  Hrvatske u Domovinskom ratu.

Program psiho – socijalne rehabilitacije realiziran je kroz 2 radionice u razdoblju od 4. do 11.ožujka 2020., kroz uvodni dio i upoznavanje predavača prof. Zorana Komara i sudionika predavanja, dok se u drugoj radionici govorilo o uzrocima izbijanja rata.

Program uspješnog suočavanja sa stresom i uključivanje u svakodnevni život realiziran je kroz 2 radionice od 4. do 11.ožujka 2020., kroz uvodni dio i upoznavanje predavača prof. Zorana Komara i sudionika predavanja, dok smo se u drugoj radionici upoznavali s pojmom stresa, porijeklom i njegovom ulogom u životima svih živih bića.

 Kroz provedbu programa jačanja osobnih kompetencija – nutricionizam i zdravlje članove je u 4 radionice u razdoblju od 4. do 14. ožujka vodila Diana Kozniku. Tako su se članovi upoznali sa važnosti elektrolita i makro minerala u ljudskom organizmu.

 Članovi zajednice Albanaca branitelja Hrvatske u Domovinskom ratu i za vrijeme pandemije odgovorno su pokazali brigu jedni o drugima. Kako je sigurnost svakodnevna odgovornost a fizička udaljenost nije i društvena izolacija članovi su se organizirali i povezali putem društvenih mreža te preko programa Skype održali niz on line radionica.

 U okviru programa psiho-socijalne rehabilitacije prof. Zoran Komar održao je 4. radionice u razdoblju od 1. do 22.travnja  pod nazivima: „Gdje si bio 91.“, „Albanci u Domovinskom ratu“, „Drage volje“, „Ratnici i civili“.

 Program uspješnog suočavanja sa stresom i uključivanje u svakodnevni život realiziran je kroz 4 radionice u razdoblju od 1.travnja do 22, travnja. 2020. Članovi su sudjelovali u on line raspravama „Što me može potresti“, „Stres moj svagdašnji“, „Stres u doba Korone i potresa“ i „Život u karanteni“.


  Kroz provedbu programa jačanja osobnih kompetencija – nutricionizam i zdravlje članove je on line vodila Diana Kozniku u 9 radionica u razdoblju od 2. do 30. travnja. Tako su se članovi upoznali sa ulogom magnezija i sumpora u ljudskom organizmu, svojstvima masti i njihovoj ulozi u ljudskom organizmu, podjelom mikronutrijenata u ljudskom organizmu, ulogom bakra i joda u ljudskom organizmu, mikronutrijentima cinkom i flourom, željezom, ostalim mikronutrijentima, ugljikohidratima i vitaminima topivim u mastima-A i D vitaminima.

Kroz on line radionice članovi su ostali povezani, osuvremenili su komunikaciju i ostali odgovorni. Kroz sljedeće mjesece nastavljamo sa danjim predavanjima kroz program Skype.

U tijeku je također i natječaj javne nabave kombija za potrebe rada naše udruge.

 Uskoro ćemo raspisati natječaj javne nabave za organizaciju kampova u kojem trebamo provesti program terapije pecanjem i druge aktivnosti.

O nastavku predavanja te daljnjim aktivnostima oko realizacije programa možete saznati na našoj mrežnoj stranici www.uabhdr.eu koju smo isto realizirali iz dobivenih sredstava.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *