Menu Close

Terapija pecanjem u Valpovu

U okviru petodnevnog programa terapije pecanjem sufinanciranog sredstvima Europske unije iz Europskog socijalnog fonda. 25.09.2020. u 12:30 sati smo stigli u Valpovo, „Hotel Villa Valpovo“. To je drugi kamp koji provodimo u okviru programa: “Jačanje osobnih kompetencija i socijalne integracije” Cilj je osnaživanje, integracija i povratak u društvo branitelja članova naše udruge koji su se udaljili iz svoje okoline i davanje “alata” pomoću kojeg se kasnije kroz druženja sa svojom obitelji i najbližom okolinom ponovo uključe u svakodnevni život. Ovisno o pokazanom trudu i radu naših članova možda jednog dana i osnujemo ribičku ekipu koja će ravnopravno sudjelovati u natjecanjima s drugim braniteljskim ribičkim ekipama.

Kamp se sastoji od teorijskog i praktičnog dijela. Predavanje u okviru kojeg ćemo saznati sve o osnovnim tehnikama ribolova na sporim rijekama, vrstama riječne ribe, mamcima i ostalom ribolovnom priboru. Nakon teorijskog dijela krenut ćemo sa primjenom znanja i isprobavanje ribolovnog pribora te ostale opreme u stvarnim uvjetima.

Osim Valpova i rijeke Karašice, lovit ćemo na Dravi sjevernije od Valpova i Dunavu kod Vukovara.

Uvjeti na rijekama se svakodnevno mijenjaju. Ovisno o vjetru, suncu, primami, mamcu, dobu dana i brzini rijeke ulov može biti uspješniji i manje uspješan. Zato moramo provesti i praktični dio kako bi stekli što više iskustva i bili kasnije spremni na bolje rezultate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *